Offerte aanvragen

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is een verzamelnaam voor verschillende technieken om energie in zonlicht om te zetten. In Nederland wordt dit voornamelijk gedaan middels zonnecollectoren en zonnepanelen. Het opwekken van energie middels zonnepanelen is de meest voorkomende techniek. Een zonpaneel bestaat uit fotovoltaïsche cellen die ook wel PV-cellen worden genoemd. Deze zetten het licht om in elektriciteit.

Zonnecollector

Daarnaast is er de zonnecollector techniek. Een zonnecollector wordt ook wel een zonneboiler genoemd. Deze gebruikt de energie van de zon om water te verwarmen. Het verwarde water wordt gebruikt in de keuken of badkamer. Het is een aanvullend systeem op de verwarmingsketel in huis.

Passieve en actieve zonne-energie

Wanneer je bewust gebruik maakt van de zon zonder hier panelen of andere technieken voor te gebruiken, maak je gebruik passieve zonne-energie. Maak je gebruik van zonnepanelen, -collectoren of een van de andere systemen om zonne-energie op te weken dan maak je gebruik van actieve zonne-energie.

Neem contact op.

U weet nu wat zonne-energie is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Ons team staan voor u klaar om u van deskundig advies te voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij goed welk systeem past bij uw wensen. ABC Zonnepanelen helpt u verder.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Algemeen