Offerte aanvragen

Thuisbatterij kopen – Zelf uw stroom opslaan

Uw eigen thuisbatterij kopen? Er is steeds meer interesse in thuisbatterijen, niet zo gek ook met de huidige energietarieven en het misschien langzaam laten aflopen van de salderingsregeling. Echter dit ligt nu in de eerste kamer ter beoordeling. Met een eigen thuisbatterij heeft u de mogelijkheid om uw eigen opgewekte stroom op te slaan en op een later tijdstip te gebruiken, zo kunt u ook gebruik maken van de door u opgewekte zonne-energie op het moment dat de zon niet schijnt.

Thuisbatterij offerte aanvragen

Koop een Thuisbatterij – Bewaar uw Energie Zelf

Denkt u eraan om een eigen thuisbatterij aan te schaffen? De interesse in thuisbatterijen groeit snel, wat niet verwonderlijk is gezien de huidige energietarieven en de mogelijk naderende afbouw van de salderingsregeling. Deze kwestie wordt momenteel echter nog beoordeeld in de Eerste Kamer. Met uw eigen thuisbatterij kunt u de energie die u zelf opwekt opslaan en later gebruiken. Zo kunt u zelfs gebruik maken van de zonne-energie die u heeft opgewekt wanneer de zon niet schijnt.

Wat is een Thuisbatterij?

Een thuisbatterij is in wezen een moderne lithium-ion batterij die deel uitmaakt van uw zonnepanelensysteem. Samen met uw zonnepanelen en omvormer vormt de batterij uw complete energiesysteem. De thuisbatterij slaat de overgebleven zonne-energie op die op dat moment niet wordt gebruikt, zodat u deze op een later moment kunt benutten.

Met een eigen thuisbatterij heeft u een reserve aan energie binnen handbereik in uw woning. U kunt deze energie op elk gewenst moment inzetten: wanneer de zon niet schijnt, op momenten van hoge elektriciteitsprijzen, wanneer uw zonnepanelen alleen niet voldoende opwekken, en zelfs tijdens stroomstoringen.

Thuisbatterij en Zonnepanelen

De thuisbatterij markeert de volgende stap in duurzaam energiebeheer. Als uw zonnepanelen meer energie genereren dan u verbruikt, wordt het overschot momenteel nog jaarlijks verrekend. Vanaf 2024 zou dit echter kunnen veranderen, wat betekent dat het overschot aan energie minder gunstig wordt vergoed. Hoewel u deze energie opwekt, kunt u deze niet zelf gebruiken en alleen tegen een lager tarief terugleveren.

Wanneer uw zonnepanelen niet voldoende energie opwekken op het moment van verbruik, vult de thuisbatterij het tekort aan. Dit betekent dat u niet langer afhankelijk bent van dure stroomleveringen. Als u uw batterij en zonnepanelen combineert met een slim energiebeheersysteem, geniet u van uiterst efficiënt energiemanagement.

Met een thuisbatterij haalt u altijd op de meest kostenefficiënte manier energie binnen. Dit helpt u uw energiekosten zo laag mogelijk te houden.

De aanschafkosten van een eigen thuisaccu zijn momenteel al aanzienlijk lager geworden. Onze adviseurs staan klaar om u vrijblijvend alles te vertellen over de voordelen van een thuisbatterij. Vooral wanneer uw zonnepanelen aanzienlijk meer energie opwekken dan u zelf verbruikt, kan de aankoop van een thuisbatterij interessant zijn.

Vragen over de thuisbatterij

Bent u op zoek naar meer informatie over de thuisbatterij of heeft u een specifieke vraag. We hebben de belangrijkste en meest gestelde vragen beantwoord. Wellicht hebben we het antwoord op uw vragen. Raadpleeg onze veelgestelde vragen.

Thuisbatterij Zeeland van ABC zonnepanelen

ABC Zonnepanelen is expert op het gebied van zonnepanelen, laadpalen en groene stroom. Het betaalbaar maken van duurzaamheid is onze misse. We helpen u graag met uw reis naar duurzaamheid. Heeft u interesse in een thuisbatterij? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of bel 0115 729998

Onze ervaren installateurs staan klaar om uw nieuwe thuisbatterij te komen installeren bij uw woning of uw bedrijf.