Offerte aanvragen

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Voor u in zonnepanelen gaat investeren is het belangrijk om te weten wat op u van toepassing is qua regels. Wanneer u kunt besparen op uw energierekening is het natuurlijk wel de bedoeling dat u op de hoogte bent van alle regels en afspraken rondom zonnepanelen. U moet weten of uw dak geschikt is, maar ook of het toegestaan is op uw dak. De meestgestelde vraag die wij op dit gebied ontvangen is dan ook of u een vergunning nodig heeft om zonnepanelen te plaatsen of niet.

Zonnepanelen vergunning aanvragen of niet?

Het antwoord hierop is kort: u heeft geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen. Alleen gebouwen die vallen onder Monumentenzorg vereisen het aanvragen van een vergunning bij het gemeentelijk bureau voor monumentenzorg. Weet u niet zeker of u of u beschikt over een monumentaal pand? Doe dan de vergunningscheck op www.omgevingsloket.nl en kom erachter of u een vergunning nodig heeft of niet.

Neem contact met ons op

Heeft u aan de hand van deze informatie over de vergunningen voor zonnepanelen nog vragen? Neem dan contact op met de helpdesk van ABC Zonnepanelen. Wij denken graag met u mee. U kunt ons telefonisch bereiken via 0115729998 of per e-mail via info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Installatie