E-mail: Algemeen: Storingen: Planning:
Offerte aanvragen

Home manager

De Sunny Home Manager 2.0 monitort alle energiestromen in huis, identificeert automatisch mogelijke besparingen en zorgt voor een efficiënt gebruik van zelf opgewekte zonne-energie. Dé slimme energiemanager van SMA die het meest efficiënte gebruik van zonne-energie in huis mogelijk maakt!

Hoe werkt de Sunny Home Manager?

De SMA home manager meet alle relevante gegevens voor stoomopwekking, terug levering, ingekochte elektriciteit en netafname. Bovendien houdt de Sunny Home Manager rekening met de lokale weersvoorspellingen en meet de home manager het dagelijkse stroomgebruik.

Op basis van alle verzamelde gegevens kan de SMA Sunny Home Manager besluiten op welk moment uw verbruikstoestellen zoals vaatwasser, wasmachine of het opladen van een elektrische auto het beste ingeschakeld kunnen worden. Op deze manier zorgt de home manager ervoor dat uw eigen geproduceerde energie optimaal gaat gebruiken.

Voordelen en mogelijkheden

Wanneer u optimaal gebruik wil maken van de zelf opgewekte energie moet er eerst inzicht zijn in uw energieopwekking en -verbruik. De home manager:

  • Geeft een duidelijke visualisatie van de belangrijkste energiestromen in uw woning via het Sunny Portal.
  • Stelt energiebalans diagrammen op die de PV-opwekking (zonnepanelen), opladen en ontladen van de accu tonen.
  • Geeft een overzicht van de verschillende stroomkanalen (pv-stroom, batterij, elektriciteitsnet, eigen verbruik) die gebruikt zijn voor de apparaten in uw woning.
  • Geeft inzicht in het historische energieverbruik.

Als u eenmaal weet waar uw stroom verbruikt wordt en hoeveel energie u opwekt kan de Sunny Home Manager 2.0 doen waarvoor hij is ontworpen: energie beheren.

Aangesloten op alle belangrijke huishoudelijke apparaten, het optionele batterijopslagsysteem, een elektrische auto en het PV-systeem weet de Sunny Home Manager altijd hoeveel energie beschikbaar is en waar de energie nodig is.

Aangevuld door de weersvoorspelling op basis van internetgegevens gekoppeld aan lokale omstandigheden is de home manager in staat om de zonnestraling voor de komende uren te voorspellen en zo uw huishoudelijke apparaten te voorzien van goedkope PV-energie.

Dankzij de zelfregulerende functie werken uw apparaten zoals de warmtepomp, wasmachine maar ook het opladen van uw elektrische auto op het moment dat er voldoende zonlicht beschikbaar is. Op deze manier wordt door u opgewekte stroom efficiënt gebruikt en bespaart u op de energiefactuur.

Wilt u optimaal gebruik maken van opgewekte stroom? 

Optimaal gebruik maken van de door u opgewekte stroom? Laat de Sunny Home Manager 2.0 installeren door ABC Zonnepanelen. Vraag nu een offerte aan of bel 0115-729998 voor meer informatie.