Offerte aanvragen

Wat is de levensduur van zonnepanelen en een omvormer?

Zonnepanelen zijn een grote investering voor de lange termijn. Het is voor veel klanten van ons dan ook belangrijk dat deze investering wordt terugverdiend. Een veelvoorkomende vraag is dan ook wat de levensduur is van zonnepanelen en de omvormer.

De levensduur van zonnepanelen en omvormers

Onze leveranciers van zonnepanelen geven een garantie van 20 jaar op zonnepanelen. Het verschilt natuurlijk per merk, maar 20 jaar is de maximale prestatiegarantie die wij van ABC Zonnepanelen u kunnen bieden. Het rendement neemt tijdens de jaren af, maar na 25 jaar levert een zonnepaneel nog steeds 80% van zijn vermogen. U kunt dus zeggen dat een zonnepaneel tussen de 25 en 30 jaar mee gaat. De omvormer gaat ongeveer 10 jaar mee.

Draag bij aan de levensduur van uw zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen bij ABC Zonnepanelen bestelt, weet u zeker dat deze aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Dit draagt bij aan de levensduur van de zonnepanelen. U kunt hier zelf ook aan bijdragen door regelmatig de zonnepanelen schoon te maken en de bedrading te controleren. Stof, slecht weer en ongedierte kunnen er voor zorgen dat uw zonnepanelen op korte termijn beschadigd raken en dit op lange termijn gevolgen voor uw zonnepanelen hebben.

Stel uw vraag aan ABC Zonnepanelen

Wilt u meer weten over hoe u preventief kunt bijdragen aan het bevorderen van de prestatie van uw zonnepanelen en omvormers? Of bent u vooral benieuwd wat de prestatiegarantie is per merk zonnepanelen? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk. Bij ABC Zonnepanelen helpen wij u graag! U kunt ons telefonisch bereiken via 0115729998 of per e-mail via info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Onderhoud