Offerte aanvragen

Wat is een omvormer?

Een omvormer, ook wel inverter genoemd, is een kastje wat gelijkstroom omzet in wisselstroom. Gelijkstroom is de energie die door een zonnepaneel geleverd wordt. De meeste huishoudelijke apparaten werken echter op wisselstroom. Wat de zonnepanelen omvormer doet is dus eigenlijk het bruikbaar maken van de zonne-energie.

Wat gebeurt er met de opgewekte energie?

Wanneer de omvormer de gelijkstroom heeft omgezet naar wisselstroom, wordt deze geleverd aan uw eigen net. De wisselstroom moet een constante spanning hebben van 230 volt. Dit is wat de omvormer dan ook doet. Deze is continu bezig met het zoveel mogelijk omzetten van energie naar 230 volt. De omvormer stelt zichzelf hierbij af zodat er zoveel mogelijk zonne-energie uit uw panelen gehaald kan worden. Er zijn verschillende soorten omvormers die u hiervoor kunt gebruiken. Bekijk de verschillende mogelijkheden in onze webshop.

Belangrijkste onderdeel van de zonnepanelen installatie

De omvormer is één van de belangrijkste onderdelen van de zonnepanelen. Zonder de omvormer kunt u namelijk geen gebruik maken van de door u opgewekte zonne-energie. Wij geven u dan ook graag advies over de omvormer die bij u en uw wensen past. Voor ieder type zonnepaneel, hebben wij een passende omvormer. Neem daarvoor geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Hebben wij u kunnen overtuigen om zonnepanelen aan te schaffen en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag gemakkelijk een offerte aan op onze website. Wij denken met u mee en zullen u van deskundig advies voorzien. Hierdoor zult u uiteindelijk de beste zonnepanelen voor uw woning kiezen die wij graag voor u installeren. ABC Zonnepanelen biedt u een perfecte service. Neem contact met ons op via 0115 729 998  of mail ons via info@abczonnepanelen.nl.  

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Algemeen