Offerte aanvragen

Omvormers zonnepanelen

De omvormer is een noodzakelijk onderdeel binnen het zonnepaneel systeem. De zonnepaneel omvormer zorgt ervoor dat het opgevangen zonlicht van de zonnepanelen wordt omgezet van gelijkstroom naar bruikbare wisselstroom zoals in ieder huishouden.

Zonnepanelen offerte aanvragen

Wat is een omvormer? 

Een omvormer vormt het hart van iedere zonne-energie installatie. Zonnepanelen produceren gelijkstroom terwijl onze elektrische apparaten werken op wisselstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom die via de meterkast geleverd wordt aan het elektriciteitsnetwerk.  

1-fase en 3-fase omvormers

Het type aansluiting bepaald hoe de stroom wordt verdeeld over de apparaten in en rondom een gebouw. De omvormer stuurt de wisselstroom naar de groepen in de meterkast die vervolgens bepalen hoe de stroom verdeelt wordt. Afhankelijk van de fase-aansluiting in uw pand wordt een 1-fase of 3-fase omvormer geïnstalleerd. Lees hier onze uitleg over het verschil tussen een 1-fase en 3-fase aansluiting en hoe u nagaat welke aansluiting u heeft.  

Welke zonnepaneel omvormers zijn er? 

We bieden twee merken zonnepaneel omvormers aan: 

SMA omvormers

SMA biedt al 40 jaar zonnestroomsystemen- en oplossingen van uitstekende kwaliteit waarbij een maximale levensduur en minimale uitval wordt gegarandeerd. De omvormers van SMA worden geproduceerd in Duitsland en zijn geschikt voor alle typen zonnepanelen voor woningen en bedrijfspanden. De SMA omvormers hebben standaard 5 jaar fabrieksgarantie. Wij voeren de SMA Sunny Boy en de SMA Sunny Trippower omvormers. 

SMA Sunny Boy

De SMA Sunny Boy is de perfecte omvormer voor mensen die hun zonnestroominstallatie optimaal willen benutten. Beschikbaar in 5 verschillende versies, verschillend per vermogen, waardoor de omvormer voor ruim 80% van de particuliere installaties geschikt is. De Sunny Boy is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, past zich aan temperatuurwisselingen aan en blijft efficiënt.

SMA Sunny Tripower

Bij grotere zonnepaneelinstallaties installeren we de SMA Sunny Trippower omvormer. Een driefasige omvormer die beschikbaar is in 9 verschillende versies, verschillend per vermogen, geschikt voor zowel de grotere particuliere zonnepaneelinstallaties als grootschalige commerciële en industriële installaties.

ABC Zonnepanelen uw erkend omvormer installateur

ABC Zonnepanelen is erkend installateur van zowel de SMA omvormers als de SolarEdge omvormers. Op basis van uw wensen, het stroomverbruik, het aantal panelen en de dak oriëntatie adviseren we u graag welke omvormer het meest geschikt is. Wilt u meer informatie over omvormers bel dan 0115-729998. Direct een offerte aanvragen? Klik hier voor het aanvragen van uw offerte.