Offerte aanvragen

SMA omvormers

SMA-Benelux is wereldwijde marktleider in PV-omvormers. SMA zet de standaard voor de duurzame energievoorziening van morgen, met ruim 40 jaar ervaring in de energiebranche.

SMA produceert omvormers in diverse formaten geschikt voor alle type zonnepanelen en opslagsystemen. De kwalitatieve omvormers worden ontworpen en geproduceerd in Duitsland.

 

Kwaliteitskeurmerken

Alle omvormers zijn gekeurd voor de Benelux landen. Standaard zijn de SMA omvormers voorzien van bliksembeveiliging en beschikken ze over beschermingsklasse IP65. Dit houdt in dat de omvormers volledig stof- en waterdicht zijn.

Garantie en levensduur

De omvormers van SMA worden standaard geleverd met 5 jaar garantie. SMA biedt nu de mogelijkheid om de garantie van omvormers geïnstalleerd in woningen te verlengen met 5 jaar. Daarvoor moet u uw SMA omvormer registreren binnen 12 maanden na installatie. Registreer nu uw omvormer en geniet van 5 + 5 jaar garantie. 

Kenmerken SMA omvormer

Met de SMA omvormers haalt u optimaal resultaat uit uw zonnepanelen. Kenmerkend voor alle SMA omvormers is het schaduwbeheer, de toepassingsmogelijkheden voor kleine en grote zonnepaneel-installaties en het uitstekende rendement.

Schaduwbeheer met SMA ShadeFix

De SMA-omvormers zijn standaard uitgevoerd met de ShadeFix, de gepatenteerde geïntegreerde omvormersoftware van SMA. De software optimaliseert de opbrengst van zonnestroominstallaties in alle situaties. Wanneer uw zonnepanelen tijdelijk toch in de schaduw liggen haalt het ShadeFix systeem het maximale uit uw zonnepanelen waardoor de energieopbrengst zo hoog mogelijk is. 

Rendement SMA omvormer

Een SMA omvormer heeft een uitstekend rendement van 98,5%. SMA zorgt voor het efficiënt omzetten van gelijkstroom naar bruikbare wisselstroom.

SMA Energy App

Met de SMA Energy App heeft u direct inzicht in de prestaties van uw zonnepaneelinstallatie. U kunt o.a. zien hoeveel energie er wordt opgewekt, hoeveel er wordt verbruikt en hoeveel elektriciteit u van het net afneemt. De app geeft ook voorspellingen zodat een optimaal energieverbruik gerealiseerd kan worden en u nog meer bespaart op stroomkosten. Rijdt u elektrisch? Dan laad je dankzij de app je voertuig intelligent op!

Modellen SMA omvormers

ABC Zonnepanelen installeert de SMA Sunny Boy en de SMA Trippower omvormers. De Sunny Boy is de perfecte omvormer voor klanten die hun zonnestroominstallatie optimaal willen benutten. Met 5 verschillende types, een intuïtieve interface, laag gewicht en een breed inspanningsbereik van 80 tot 600V is de SMA Sunny Boy geschikt voor 80% van de particuliere installaties.

Voor grotere zonnepaneelinstallaties adviseren we de SMA Sunny Trippower omvormer. Een driefasige omvormer beschikbaar in 9 verschillende types die gebruikers eenvoudig inzicht geeft in het opwekken, gebruiken en opslaan van zonne-energie.

ABC Zonnepanelen erkend SMA installateur

ABC Zonnepanelen is erkend installateur van SMA omvormers. Op basis van uw wensen, stroomverbruik, het aantal zonnepanelen, uw dak en eventuele andere duurzame toepassingen adviseren we u graag welke omvormer het meest geschikt is. Wilt u meer informatie over SMA omvormers bel dan 0115-729998. Direct een offerte aanvragen? Klik hier voor het aanvragen van uw offerte.