Offerte aanvragen

Maak uw zonnepanelen zomerproof!

De lente en de zomer zijn de seizoenen met de meeste zonuren. Om deze reden is het belangrijk dat uw zonnepanelen in deze tijd van het jaar in orde zijn. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, maar het is toch aan te raden om eenmaal per jaar uw zonnepanelen te controleren. Ontdek hier hoe u uw zonnepanelen kunt controleren en schoonmaken en zorg dat deze klaar voor de zomer zijn!

Vrijwel onderhoudsvrij

Onze zonnepanelen zijn vrijwel onderhoudsvrij. Doordat de panelen schuin worden geplaatst, regent het meeste vuil er bij de eerste regenbui gewoon weer vanaf. Wel is het belangrijk om ten minste één keer per jaar uw zonnepanelen te inspecteren. Wees daarbij vooral alert op vogelpoep. Vogelpoep kan namelijk voor rendementsverlies zorgen.

Zonnepanelen schoonmaken voor optimaal rendement

Voor een optimaal rendement kunt u de panelen één keer per jaar schoonmaken met kalkvrij water. Kalkvrij water zorgt ervoor dat het glas niet beschadigd wordt en er geen kalklaagje achterblijft op de zonnepanelen. Reinig de zonnepanelen wanneer de zonnestraling minimaal is, bijvoorbeeld ’s ochtends of in de avond. Op die manier droogt het water niet te snel op en blijven er geen resten achter.

Risicovrij uw zonnepanelen reinigen

Is uw dak lastig bereikbaar? Neem geen risico’s met het betreden van het dak. U kunt voor het reinigen het beste gebruik maken van een uitschuifbare wisser of van een tuinslang. Wij adviseren om een schuin dak alleen met valbeveiliging te betreden.

Meer informatie

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw zonnepanelen? Wij helpen u graag verder. U kunt ons per e-mail bereiken via info@abczonnepanelen.nl en telefonisch via 0115 729 998.