E-mail: Algemeen: Storingen: Planning:
Offerte aanvragen

SMA EV Charger 7.4

SMA EV Charger 7.4
  • SMA EV Charger 7.4
  • SMA EV Charger 7.4
De SMA EV Charger zorgt ervoor dat u uw elektrische voertuigen op een intelligente, snelle en voordelige manier kan opladen met zonnestroom. Door het gebruik van zonnestroom worden de kosten voor de aankoop via het stroomnet bij het opladen tot het minimum teruggebracht. Daarnaast kunt u veel inzicht verkrijgen in deze Type 2 lader door middel van de SMA Energy App: uw energie in één oogopslag! Lees meer

Productopties


Installatie
Wij adviseren de installatie uit te besteden om fouten te voorkomen!


Artikelnummer
200-112
Prijs excl. BTW
€ 1.341,17
€ 1.622,81

Productbeschrijving

SMA EV Charger 7.4 kW

De SMA EV Charger zorgt ervoor dat u uw elektrische voertuigen op een intelligente, snelle en voordelige manier kan opladen met zonnestroom. Deze EV Charger van SMA wordt aangesloten op de omvormer van SMA en communiceert met de zonnepanelen. Via deze communicatie wordt het gebruik van de zonnestroom optimaal verdeeld tussen uw elektrische verbruikers en het opladen van uw elektrisch voertuig. Op deze manier worden de kosten voor aankoop viah et stroomnet bij het opladen tot het minimum teruggebracht. Om inzicht te krijgen in het verbruik van uw installatie in combinatie met de EV Charger is er de SMA Energy App: uw energie in één oogopslag!

Universele laadpaal
Door de flexibele aard van de EV Charger maakt het niet uit of uw installatie splinternieuw is, of al in tijdje in gebruik is. Daarnaast is de laadkabel met Type 2 aansluiting compatibel met alle standaard elektrische voertuigen. 

Snel en makkelijk in gebruik
De EV Charger kan makkelijk worden bediend met een draaischakelaar op het apparaat zelf, of via de SMA Energy App op uw telefoon. Doordat de SMA EV Charger eenfasig kan laden tot maximaal 7,4kW, is het bijna twee keer zo snel als andere laadstations. Boostfunctie voor netcompatibel eenfasig opladen tot 7,4kW. Laden gaat tot maximaal 22kW, bent u op zoek naar de 22kW versie? Klik dan hier

Duurzaam
Door de combinatie met Sunny Home Manager 2.0 is er de mogelijkheid om voorrang te geven aan zonne-energie voor het opladen van elektrische voertuigen. Op deze manier wordt de maximale benutting van zonne-energie bewerkstelligd. Op deze manier maakt u gebruik van emissievrije mobiliteit, tegen minimale kosten.

100% zorgeloos
Het intelligente systeem van de SMA EV Charger houdt tijdens het opladen rekening met de belasting van het net. Op deze manier wordt voorkomen dat het net overbelast raak. Door het laadvermogen aan te passen op het maximaal verkrijgbare vermogen zal het systeem altijd soepel zijn in werking. Hierdoor is er geen gevaar dat de hoofdzekering uitvalt. 


SMA Energy App

Energie visualiseren
In de SMA Energy App wordt een visualisatie gemaakt van uw opwekking en verbruik van zonnestroom en de hoeveeleheid die van het net af wordt genomen. Ook is het mogelijk om uw huidige en historische energiegegevens te bekijken.

Energiestromen optimaliseren en aansturen
Bekijk de productievoorspellingen van zonnestroom en ontvang aanbevelingen voor optimaal energiegebruik. Op deze manier kan u uw netafname verkleinen en besparen om stroomkosten.

Elektrisch voertuig intelligent opladen
Stuur uw laadprocessen eenvoudig aan en bepaal het laaddoel voor laden tegen minimale kosten via laden met optimale zonnestroom, of laden volgens voorspelling voor intelligent opladen met zelf gegenereerde zonnestroom.