Offerte aanvragen

Alfen Single Pro-line 22kW - socket - RFID - EV-Go Bundel

Alfen Single Pro-line 22kW - socket - RFID - EV-Go Bundel
 • Alfen Single Pro-line 22kW - socket - RFID - EV-Go Bundel
 • Alfen Single Pro-line 22kW - socket - RFID - EV-Go Bundel
 • Alfen Single Pro-line 22kW - socket - RFID - EV-Go Bundel
 • Alfen Single Pro-line 22kW - socket - RFID - EV-Go Bundel
De Alfen Single Pro-line is verbonden met het internet en voorzien van slimme technologieën, waardoor het laadstation optimaal kan functioneren in samenwerking met het elektriciteitsnetwerk. Denk hierbij aan Dynamic Load Balancing of het Smart Charging Network. De socket variant heeft als grote voordeel dat elke elektrische auto kan worden opgeladen. Hierbij kan de kabel die bij de dealer wordt meegeleverd voor worden gebruikt. Hierdoor is de socket variant uitermate geschikt voor (semi-)openbare ruimte, bedrijfsterreinen. Bent u op zoek naar een slimme laadoplossing voor thuis? Bekijk de vaste kabel variant! LET OP: Wij verrekenen €6,- per meter kabel dat nodig is om uw laadpaal te verbinden met uw meterkast! Lees meer

Productopties


Montage
Heeft u liever niet dat het laadstation aan de muur gemonteerd wordt? Dan is het mogelijk om een montagepaal te gebruiken om het laadstation op de gewenste plek te krijgen, afhankelijk van ons advies.


Installatie
Wij adviseren de installatie uit te besteden om fouten te voorkomen! Zorg altijd voor reserve dakpannen.
Load Balancing
Deze techniek is praktisch als u meerdere grootgebruikers in huis heeft. De lader zal rekening houden met het stroomverbruik. De restcapaciteit van uw net wordt gebruikt om uw auto zo snel mogelijk op te laden. Voorkomt ook dat de stoppen eruit vliegen.
Backoffice
Dit is het beheersysteem van de laadpaal. Via de backoffice wordt uw laadpaal slim en worden de functies waarvoor u deze laadpaal zou koopt optimaal gebruikt.
Logo in display
Het logo van uw bedrijf in de display van de laadpaal.Artikelnummer
200-107
Prijs excl. BTW
€ 1.372,73
€ 1.661,00

Productbeschrijving

Alfen Single Pro-line

Eigenschappen

 •       3-fase, 11kW- 22kW
 •       Socket variant
 •       Montage aan de wand of optionele montagepaal
 •       RFID of Plug & Charge
 •       3,5” fullcolour display 
 •       DC lekbeveiliging
 •       Online laadpaal; Load Balancing, Smart Charging Network en backoffice mogelijk
 •       MID certified energiemeter
 •       Afmetingen: 370 x 240 x 130mm

De Alfen Single Pro-line is verbonden met het internet en voorzien van slimme technologieën, waardoor het laadstation optimaal kan functioneren in samenwerking met het elektriciteitsnetwerk. Denk hierbij aan Dynamic Load Balancing of het Smart Charging Network. De socket variant heeft als grote voordeel dat elke elektrische auto kan worden opgeladen. Hierbij kan de kabel die bij de dealer wordt meegeleverd voor worden gebruikt. Hierdoor is de socket variant uitermate geschikt voor (semi-)openbare ruimte, bedrijfsterreinen. Bent u op zoek naar een slimme laadoplossing voor thuis? Bekijk de vaste kabel variant!

De Alfen Eve Single Pro-line is als compact laadstation, voor thuis en op de zaak, volledig ontworpen volgens Alfen’s standaarden voor slim laden. Door het compacte ontwerp past de Alfen Eve Single Pro-line makkelijk aan de muur. Tevens is het mogelijk om het laadstation aan een optionele montagepaal te monteren.

Dit laadstation is smart en is dus voorzien van slimme technologieën en verbonden met het internet, via een ethernetkabel of Wi-Fi. Op deze manier kan het laadstation optimaal functioneren. Ook is het laadstation voorzien van een RFID kaartlezer waarmee automatische verrekening via de backoffice geregeld kan worden. Wij raden E-flux als backoffice aan, maar omdat dit laadstation simlock vrij is, is het ook mogelijk om zelf te kiezen. Bij aanschaf van een Alfen Single Pro-line via de EV-Go bundel krijgt u 6 maanden gratis E-flux Basic backoffice!

Met dit backoffice worden zowel het energieverbruik als de transactiegeschiedenis online geregistreerd om in te zien. Daarnaast is het mogelijk om software-updates op afstand uit te voeren. Meer weten over de mogelijkheden van het E-flux backoffice? Klik hier

Dynamic Load Balancing
Deze techniek is praktisch voor u als u meerdere grootgebruikers in huis heeft. De lader zal rekening houden met het stroomverbruik. De restcapaciteit van uw aansluiting wordt gebruikt om uw auto zo snel mogelijk op te laden. U loopt hierdoor nooit het risico dat uw hoofdzekering eruit vliegt. Dynamic Load Balancing wordt aangesloten op de uw slimme meter. Heeft u geen slimme meter? Dan is een TQ meter de oplossing.

Smart Charging Network
Het Smart Charging Network (SCN) van Alfen is de meest geavanceerde laadpleintechnologie op de markt. Het werkt als een sociaal laadnetwerk, zonder masters en slaves. Alle laadstations stemmen de laadsnelheid onderling af. Hoewel ingesteld en functionerend als een groep, blijven de laadstations individueel benaderbaar en stuurbaar. Zo behoudt u de controle over het netwerk. Met het Smart Charging Network wordt het beschikbare vermogen eerlijk verdeeld over de aanwezige gebruikers. Een voertuig is volgeladen? Dan krijgen de andere aangesloten voertuigen automatisch meer.

EV-Go bundel
In de EV-Go bundels hebben wij 3-fase laders (11kW, 22kW) als standaard. Het is mogelijk om een 1-fase lader te plaatsen (3,7kW, 1x16A of 7,4kW, 1x32A), maar dit is zonde omdat je voor een power increase een gehele nieuwe laadpaal moet plaatsen. Met een 11kW, 3-fase lader is het mogelijk om via een power increase naar 32A te upgraden. Bovendien hebben de meeste elektrische auto’s een laadvermogen van 11kW.

11kW bundel (3-fase, 11kW, 16A):
- Alfen Single Pro-line 11kW, kabel 5m
- RFID Authorisation
- E-Flux backoffice (incl 6 maanden gratis Basic, echter wel eenmalig €9,95 aansluitingskosten)

22kW bundel (3-fase, 22kW, 32A):
- Alfen Single Pro-line 22kW, kabel 5m
- RFID Authorisation
- E-Flux backoffice (incl 6 maanden gratis Basic, echter wel eenmalig €9,95 aansluitingskosten)

Pak direct uw voordeel met de EV-Go bundel. Via deze bundel kunnen wij ervoor zorgen dat uw laadpaal installatie zo eenvoudig mogelijk verloopt. U kan bij E-Flux een laadpas/backoffice abonnement afsluiten, volledig afgestemd op uw behoeften. Meer weten over de mogelijkheden van het E-flux backoffice? Klik hier

Na uw aankoop ontvangt u uw lader. U registreert uzelf of uw bedrijf als gebruiker bij E-Flux en kiest een passend abonnement. Dat kan via deze link. Uw aanmelding zorgt ervoor dat u uw laadstation na installatie kunt benaderen via een overzichtelijke backoffice. Dit maakt het mogelijk om gastverbruik toe te staan en om laadkosten te verrekenen met uw werkgever bijvoorbeeld. Ook geeft dit u recht op ondersteuning bij de installatie en tijdens het gebruik van uw lader.

 

Niet zeker wat voor aansluiting en laadvermogen uw auto toestaat? Bekijk ev-database.nl en zoek uw auto!

LET OP: Neem voor graaf- en maatwerk contact met ons op, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan!

Deze laadpaal komt inclusief aardlekautomaat.