Offerte aanvragen

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij

Berekening terugverdientijd thuisbatterij

Onze experts hebben een berekening gemaakt voor de terugverdientijd van uw thuisbatterij en zien dat deze investering loont. Uitgaande onze berekeningen heeft u uw thuisbatterij al terugverdiend binnen 7 jaar! Wanneer u een een thuisbatterij aanschaft kunt u uw jaarlijkse verbruik vanuit zonnepanelen ophogen tot wel 70%! Hiermee bespaart u op jaarbasis zo'n €1120 euro op uw stroomkosten. Op basis van deze besparing heeft u al binnen 6 jaar uw investering terugverdiend. 

 

Hoe berekend u de terugverdeintijd?

De terugverdientijd van een thuisbatterij is afhankelijk van een aantal factoren, daarom kunnen we de terugverdientijd niet exact aangeven. Gemiddeld genomen gaan we ervan uit dat een thuisaccu momenteel een terugverdiendtijd heeft van 10 jaar. Bij het berekenen van de terugverdientijd houden we rekening met o.a. de kostprijs van de accu, de opslagcapaciteit, opbrengst van zonnepanelen en het jaarlijkse stroomverbruik. We lichten de factoren toe:

Jaarlijks energieverbruik

Uw huidige elektriciteitsverbruik is erg belangrijk voor het berekenen van de terugverdientijd en voor het bepalen van de juiste thuisbatterij. Wannneer we weten wat uw jaarlijkse energieverbruik is, kunnen we de ideale capaciteit van de thuisbatterij bepalen. Hoe groter de capacatiteit, hoe duurder in aanschaf en hoe meer stroom u verbruikt, hoe groter het voordeel van een thuisbatterij kan zijn. 

Opslagcapaciteit thuisbatterij

Hoe groter de capaciteit van de thuisbatterij, hoe hoger de aanschafprijs. Thuisbatterijen zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 2,2 kWh tot 14 kWh waarbij de gemiddelde capaciteit momenteel op 6 kWh ligt. De ideale opslagcapaciteit van uw thuisaccu hangt af van de productiecapaciteit van uw zonnepanelen en uw stroomverbruik. 

Prijs accu

De prijs van de thuisaccu bepaalt mede de terugverdientijd. Hoe hoger de investering, hoe langer de terugverdientijd. 

Opbrengst van zonnepanelen

Hoe meer uw zonnepanelen kunnen opwekken, hoe groter de opslagcapaciteit van een thuisbatterij moet zijn. Naast het aantal en type zonnepanelen kijken we voor het bepalen van de juiste opslagcapaciteit ook naar uw verbruikspatroon. 

Verbruik stroom

Belangrijk om te weten is uw huidige verbruikspatroon. Wanneer gebruikt u veel stroom en wanneer minder? Bent u overdag vaak thuis en verbruikt u dan direct veel van de opgewekte stroom, dan volstaat vaak een accu met een kleinere capacatieit. Wanneer de zonnepanelen overdag voornamelijk energie opwekken die s’avonds wordt gebruikt hebt u een grotere opslagcapaciteit nodig. 

Energiecontract

Ook uw energiecontract speelt een rol in de terugverdientijd van een thuisaccu. Hoe hoger je energietarief, hoe meer je moet betalen voor stroom van het elektriciteitsnetwerk en hoe hoger de besparing kan zijn wanneer u een thuisbatterij hebt. 

De terugverdientijd laten berekenen? Vraag een thuisbatterij offerte aan bij ABC Zonnepanelen

We komen graag bij u langs om u te adviseren welke thuisbatterij geschikt is en aan te geven wat de verwachte terugverdientijd is. Vraag nu een offerte aan of stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl.

 

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Thuisaccu/thuisbatterij