Offerte aanvragen

Wat zijn monokristallijne en polykristallijne cellen?

Wanneer er over zonnecellen wordt gepraat, wordt er onderscheid gemaakt tussen drie typen; monokristallijn, polykristallijn en de amfore technologie. Wij gaan graag dieper in op de kristalsoorten monokristallijn en polykristallijn.

Wat betekent monokristallijne?

Monokristallijne zonnecellen hebben een hoog cel rendement. Door het speciale groeiproces van de ronde moederkristal en het zagen van de cellen ontstaat de monokristallijne cel. De cellen hebben om deze reden afgeronde hoeken. Het rendement ligt tussen de 14% en 18%.

Wat zijn polykristallijne cellen?

Polykristallijne zonnecellen hebben een lager rendement. Het celmateriaal wordt gegoten in een vierkante vorm, waarbij de bekende willekeurige blauwe vlekkerige kristalstructuur ontstaat tijdens het afkoelen. Van de blokken worden vierkante cellen gezaagd. Doordat de cellen vierkant zijn is de vullingsgraad iets hoger dan monokristallijne cellen, waardoor een lager rendement weer wordt gecompenseerd. Het rendement ligt tussen de 12% en 16%.

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan via onze website en ontdek wat er mogelijk is voor jouw woning. Onze adviseurs denken graag met je mee en zullen zorgvuldig bekijken welke zonnepanelen het best op het dak geïnstalleerd kunnen worden. Ons uitgebreide assortiment biedt voldoende mogelijkheden voor iedere woning, waaronder die van jou. Neem contact op, wij helpen je graag verder.
Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Techniek