Offerte aanvragen

Wat is Photo-Voltaic?

Photo-Voltaic, ook wel PV genoemd, is een term die in binnen de zonnepanelen wereld veel wordt gebruikt. Photo staat in het Grieks voor licht en Voltaic staat voor stroom. De combinatie staat voor het verkrijgen van stroom door middel van stroom. Uiteindelijk is dit hetgeen wat zonnepanelen doen, vandaar dat ze ook wel PV panelen worden genoemd.

Wat zijn PV panelen?

PV panelen is de technische benaming voor zonnepanelen die door middel van zonlicht stroom kunnen opwekken. De cellen in een PV-paneel zijn de bekendste en meest toegepaste zonnecellen. Een aantal van deze cellen, vaak in veelvoud van twaalf, worden in een paneel gemonteerd die daardoor de benaming van een PV-paneel krijgt.

Wat zijn typen PV panelen?

Wanneer we het hebben over zonnecellen, zijn er twee typen waarin we onderscheid maken. Dit zijn de monokristallijne, polykristallijne en amfore technologie zonnecellen. Het verschil tussen de zonnecellen zit hem vooral in het rendement; monokristallijne zonnecellen hebben een hoger rendement. Wilt u graag meer weten over deze zonnecellen? Op onze veelgestelde vragen pagina beantwoorden wij al uw vragen.

Vraag een offerte aan

Wilt u graag zonnepanelen aan gaan schaffen? ABC Zonnepanelen helpt u graag verder. Ontdek de mogelijkheden op onze website of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij denken graag met u mee en zullen u van deskundig advies voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we goed wat aansluit bij uw wensen, hier zullen wij ten alle tijden rekening mee houden.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Techniek