Offerte aanvragen

Wat is het verschil tussen een zonnepaneel en een zonnecollector?

Wat is een zonnepaneel?

Bij een zonnepaneel wordt het zonlicht omgezet in elektrische stroom. Deze stroom kun je gebruiken als elektriciteit voor jouw huishoudelijke apparaten. De energie die opgevangen wordt, wordt omgezet tot bruikbare energie voor in de woning.

Wat is een zonnecollector?

In een zonnecollector wordt warmte opgewekt en getransporteerd naar een opslagvat met water voor sanitair gebruik en/of verwarming. De zonnecollectoren worden op het dak geplaatst en zijn aangesloten op een buizenstelsel waar een speciaal antivries vloeistof doorheen loopt. De vloeistof wordt verwarmd en doorgeleid naar de zonneboiler. Deze warmt het leidingwater op.

Het verschil tussen een paneel en de zonnecollector

Zonnecollectoren zijn niet hetzelfde als een zonnepaneel. Zonnepanelen zetten, zoals boven genoemd, zonlicht om in stroom. Zonnecollectoren zitten gekoppeld aan een zonneboiler en zetten de warmte van zonlicht om in warm water. Hierdoor is het uitermate geschikt voor uw sanitaire voorzieningen. Wil jij iets doen met zonne-energie en ben jij aan het kiezen tussen een zonnepaneel of zonnecollector? Wij raden aan om goed na te denken wat voor doel je hebt met de zonne-energie. Maak op basis van dit doel de keuze of je voor een zonnepaneel of zonnecollector gaat.  

Voor zonnepanelen naar ABC Zonnepanelen

Mocht je uiteindelijk kiezen voor zonnepanelen, dan ben je bij ABC Zonnepanelen aan het juiste adres. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes, de installatie en al het andere montage materiaal. Ons uitgebreide assortiment biedt voldoende mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw woning. Bekijk de mogelijkheden en vraag een offerte aan.   
Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Techniek