Offerte aanvragen

Moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen schoonmaken

Houd je zonnepanelen schoon en profiteer van het best mogelijke rendement! Ja, wij adviseren om uw zonnepanelen jaarlijks schoon te maken. We leggen u graag uit waarom.

Waarom moeten zonnepanelen gereinigd worden?

Vuile zonnepanelen vangen minder zonlicht op. Denk bijvoorbeeld aan zand, bladeren en vogelpoep. Als zonnepanelen minder zonlicht opvangen brengen ze minder op. Regen spoelt wel een deel van het vuil weg, maar niet alles. Om het beste rendement uit uw zonnepanelen te halen adviseren we om de zonnepanelen schoon te maken.  

De beste tijd om zonnepanelen schoon te maken

Zonnepanelen brengen het meeste op in de maanden april tot en met oktober. Om optimaal van deze opbrengst te profiteren adviseren we uw zonnepanelen in maart schoon te laten maken. In ieder geval is het begin van de lente de beste tijd om uw zonnepanelen schoon te maken.

Hoe vaak moeten zonnepanelen schoongemaakt worden?

Om het beste rendement te behalen moeten zonnepanelen jaarlijks schoongemaakt worden. Ons advies is om een aantal keer per jaar uw zonnepanelen te inspecteren op vuilresten. Hoe minder stof, bladeren en vogelpoep, hoe beter het rendement. U kunt uw zonnepanelen namelijk ook zelf schoonmaken, al adviseren we wel om de jaarlijkse schoonmaakbeurt door een professioneel bedrijf te laten uitvoeren.

Zelf uw zonnepanelen schoonmaken

Het kan allebei! U kunt prima zelf uw zonnepanelen schoon spoelen met kalkvrij water, zoals osmosewater. Ook het controleren van de bedrading kunt u prima zelf. Op deze manier draagt u door minimaal onderhoud maximaal bij aan de levensduur en opbrengst van uw zonnepanelen. Vraag wel altijd uw installateur om schoonmaakadvies, want een kras is snel gemaakt en u dient speciale schoonmaakproducten te gebruiken.

Tips om uw zonnepanelen schoon te maken

  1. Maak zonnepanelen ’s morgens of ’s avonds schoon als de zonnestraling minimaal is.
  2. Gebruik osmosewater (kalkvrij water).
  3. Zijn uw zonnepanelen droog? Probeer het vuil dan eerst zonder water te verwijderen.
  4. Gebruik zachte materialen om uw panelen schoon te maken en voorkom krassen.
  5. Ga nooit op de zonnepanelen zitten of staan.
  6. Gebruik geen hogedrukspuit, want deze kan het glas en de kabels beschadigen

Professioneel laten onderhouden van zonnepanelen

Gaat u liever niet zelf het dak op of wilt u zeker zijn van een juiste reiniging? Laat het onderhoud van uw zonnepanelen dan over aan een professioneel bedrijf. Zij beschikken over de juiste schoonmaakmiddelen en beveiligingsmateriaal.

Laat uw zonnepanelen reinigen door ABC Zonnepanelen

ABC Zonnepanelen voert graag het jaarlijkse onderhoud uit. Wij reinigen uw zonnepanelen met een speciaal reinigingsmiddel dat de vuilafstotende laag niet aantast. Bovendien gebruiken we een telescoop wisser die geen krassen achterlaat en beschikken we over valbeveiliging voor de reiniging van zonnepanelen op schuine daken. 

Uw zonnepanelen laten schoonmaken door ABC Zonnepanelen? Bel 0115 -72 99 98 voor het maken van een schoonmaakafspraak.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Onderhoud