Offerte aanvragen

Wat is de optimale orientatie/dakhelling voor een zonnepaneelinstallatie? (plat dak, geschikt, zuid)

Voor u in zonnepanelen gaat investeren is het belangrijk om te weten wat u nodig heeft. Het is natuurlijk erg interessant wanneer u hoort dat u energie kunt opwekken en daarmee flink kunt besparen op uw energierekening. U moet weten of uw dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen, hoeveel zonnepanelen geschikt zijn en wat u uiteindelijk kunt besparen.

De beste hoek voor zonnepanelen

Wanneer de hellingshoek tussen de 20 en 55 graden ligt en de zonnepanelen tussen Zuid-West en Zuid-Oost zijn gericht, is de opbrengst het grootst. Dit is dan ook de beste oriëntatie voor zonnepanelen. Andere hellingshoeken en oriëntaties kunnen leiden tot opbrengstverliezen. Hoe verder er wordt afgeweken, hoe groter de verliezen kunnen oplopen. De beste hoek voor zonnepanelen is onder een hellingshoek van 30 graden en gericht op het oosten of westen. Deze oriëntatie voor zonnepanelen brengt zo'n 80% energie op.

Neem contact met ons op

Heeft u aan de hand van deze informatie over de oriëntatie van zonnepanelen nog vragen? Neem dan contact op met de helpdesk van ABC Zonnepanelen. Investeren in zonnepanelen is een lange termijn investering  en wij denken graag met u mee om het hoogste rendement te behalen. Vraag online een offerte aan of bestel een doe het zelf pakket met gratis advies. U kunt ons telefonisch bereiken via 0115729998 of per e-mail via info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Installatie