Offerte aanvragen

Moet er een extra elektriciteitsgroep worden aangelegd?

Bent u van plan om te investeren in zonnepanelen? Dan is het belangrijk om te weten wat u nodig heeft, maar ook om te weten wat het maximale rendement is wat u hieruit kunt halen. Een van de meest cruciale dingen om te weten, is of u een aparte elektriciteitsgroep voor uw zonnepanelen moet worden aangelegd. Wij helpen u hier graag bij.

Zonnepanelen aansluiten in de meterkast

Wanneer u zich afvraagt of u bij het aansluiten van zonnepanelen een aparte groep in de meterkast nodig heeft, is het vooral belangrijk om te weten wat voor type omvormer u wilt aansluiten op uw meterkast. Ieder soort omvormer heeft andere specificaties en daardoor ander vermogen. Hiervoor moet u eerst achterhalen hoeveel Wp (Wattpiek) aan zonnepanelen u wilt gaan plaatsen. Wanneer u minder dan 5000 Wp aan zonnepanelen wilt plaatsen, kunt u de omvormer altijd zonder problemen aansluiten op uw meterkast. Gaat u meer dan 4500 Wp aan zonnepanelen plaatsen? Dan moet er een extra groep voor uw zonnepanelen worden aangelegd.

Hoofdzekering vergroten

U kunt er altijd voor kiezen om de hoofdzekering te laten vergroten door uw netbeheerder om deze stappen te vergemakkelijken. Vraag wel altijd eerst na wat de eenmalige en vaste kosten zijn voor het vergroten van de hoofdaansluiting bij uw netbeheerder.

Wij helpen u graag!

Heeft u na het lezen van de antwoorden op de veelgestelde vragen nog andere vragen voor ons? Neem dan contact op met onze helpdesk. Investeren in zonnepanelen is een lange termijn investering en daar helpen wij u graag bij om de juiste keuze voor u te maken. Vraag online een offerte aan of bestel een doe het zelf pakket met gratis advies. Stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Installatie