Offerte aanvragen

Kan ik mijn zonnepanelen ook zelf installeren?

Een vraag die wij geregeld krijgen, gaat over het installeren van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een grote investering voor op de lange termijn. Om vervolgens meer te besparen en zonnepanelen zelf te installeren klinkt dan ook erg interessant. Maar het zelf installeren van zonnepanelen is niet voor iedereen weggelegd. Als u een beetje handig bent, kunt u zelf zonnepanelen installeren.

Hoe zonnepanelen zelf te installeren?

Het zelf installeren van zonnepanelen vergt niet veel technische kennis, maar voor het installeren van de elektriciteit is dat wel van belang. Het zelf installeren van zonnepanelen op een plat dak is bijvoorbeeld gemakkelijk te doen, een dak met een helling daarentegen vergt meer techniek. Denk bijvoorbeeld aan bevestigingsmateriaal, de werkwijze op een helling en het bewaren van uw evenwicht en het gewicht van ongeveer 25 kilo per zonnepaneel. Het belangrijkste is dat u goed bent voorbereid. Als u de zonnepanelen zelf installeert op bijvoorbeeld een plat dak, weet u dan al of u de panelen horizontaal of verticaal wilt leggen? En richt u specifiek op het zuiden of liever met de daklijn mee? En wanneer u de zonnepanelen zelf installeert op bijvoorbeeld een dak met een helling, welke bevestigingsmaterialen wilt u dan gebruiken?

Laat u adviseren door ABC Zonnepanelen

Wij zien graag dat onze klanten zelfstandig zonnepanelen installeren, we bieden dan ook graag advies ter ondersteuning. Mocht u goed voorbereid zijn en tijdens het zelf installeren van zonnepanelen toch tegen complicaties aanlopen, dan kunnen wij u hierin ook advies geven. Bij ABC Zonnepanelen willen we graag dat u het volledige rendement uit uw zonnepanelen kunt halen. Heeft u toch liever dat wij u meer ondersteunen? Dan kunnen wij ook de zonnepanelen voor u installeren. Dit is voor u de veiligste en snelste manier om zonnepanelen goed geïnstalleerd te krijgen.

Stel uw vraag aan ABC Zonnepanelen

Heeft u vragen over het zelfstandig installeren van zonnepanelen? Of loopt u tijdens het zelf installeren van uw zonnepanelen ergens tegenaan?  Neem dan contact met ons op. Wij van ABC Zonnepanelen staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om passend advies te geven. U kunt ons telefonisch bereiken via 0115729998 of per e-mail via info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Installatie