Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen kan ik op mijn dak plaatsen?

Voordat u zonnepanelen aanschaft, is het noodzakelijk om te weten in welke aantallen u deze gaat (laten) plaatsen. Hoeveel zonnepanelen er op een dak passen, is van verschillende factoren afhankelijk. Om een indicatie te geven hoeveel zonnepanelen er op een dak passen, maken we onderscheid tussen platte en schuine daken.

Zonnepanelen op een schuin dak

Over het algemeen kunt u op een schuin dak meer zonnepanelen kwijt per vierkante meter dan op een plat dak. Dit komt omdat de afstand vanaf de randen minder groot kan zijn. Daarnaast worden de zonnepanelen op een vlakke manier gemonteerd, waardoor er geen afstand tussen de zonnepanelen onderling nodig is. Er wordt in de breedte alleen aan de zijkanten 50 cm gerekend tot de dakrand naast de reguliere breedte afmetingen van de zonnepanelen. Bij de lengte dient u rekening te houden met één keer de marge tot de nok van het dak van 50 cm en één keer de marge tot de dakgoot van 50cm. Houd bij schuine daken wel rekening met obstakels zoals een dakkapel of een schoorsteen.

Aantal zonnepanelen berekenen

U kunt dus gemakkelijk zelf het aantal zonnepanelen berekenen voor op uw dak. Bij ABC Zonnepanelen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij komen dan gratis bij u langs om te kijken wat de oppervlakte van het dak is, hoeveel u verbruikt, wat voor dak u heeft etc. Na dit bezoek kunnen wij vertellen hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen. Gemiddeld kan een Nederlands dak tussen de 8 en 16 panelen plaatsen.

Neem contact met ons op!

Weet u niet zeker hoe u uit moet rekenen hoeveel zonnepanelen op uw dak passen of wilt u dit door een professional laten berekenen? Neem contact met ons op en laat u adviseren door ABC Zonnepanelen. ABC Zonnepanelen staat graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om passend advies te geven. U kunt ons telefonisch bereiken via 0115729998 of per e-mail via info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Installatie