Offerte aanvragen

Wat is de energetische terugverdientijd?

Wanneer een zonnepaneel ontwikkeld wordt, is er energie nodig. Onder energetische terugverdientijd verstaan we de tijd die een zonne-installatie nodig heeft om dezelfde energie op te wekken die bij de fabricage verbruikt is. Om een duurzame oplossing te bieden is het belangrijk dat de energetische terugverdientijd van zonnepanelen korter is dan de economische looptijd.

Wat is op dit moment de gemiddelde energetische terugverdientijd van zonnepanelen?

Een gemiddelde zonne-installatie heeft een energetische terugverdientijd van een tot vier jaar. Dit is afhankelijk van het type zonnecel. De ontwikkelingen op dit gebied gaan hard, dus de kans is aannemelijk dat dit in de toekomst nog korter gaat worden.

De levensduur van zonnepanelen

Op dit moment is de gemiddelde levensduur van zonnepanelen 25 tot 30 jaar. Hierdoor leveren zonnepanelen een positieve bijdrage aan onze maatschappij voor gemiddeld 23 jaar. Ze dragen bij aan de vermindering van CO2 uitstoot waardoor het een goede manier is om duurzamer te gaan leven.

Neem contact met ons op

Ben jij benieuwd wat zonnepanelen voor jouw energieverbruik kunnen betekenen? Wij denken graag met je mee! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We zullen je voorzien van deskundig advies zodat je de beste keuzes kunt gaan maken. Stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl. Ons team staat voor je klaar.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Financieel