Offerte aanvragen

Moet ik voor een zonnepaneel installatie een verzekering afsluiten?

Een veelvoorkomende vraag is of u voor zonnepanelen een aparte verzekering moet afsluiten. Het kan namelijk voorkomen dat ze door de natuur of brand schade oplopen, of dat deze door diefstal worden ontnomen. Dan is een verzekering fijn, maar is een extra verzekering voor uw zonnepanelen nodig?

Locatie van de zonnepanelen

Wanneer de zonnepanelen op een eigen woning liggen dan vallen de zonnepanelen vaak onder de bestaande opstalverzekering van de woning, maar dit verschilt per verzekeraar. Wij raden dan ook aan om contact op te nemen met uw verzekeraar om dit te verifiëren. Het is dan relevant om erbij te vermelden of de zonnepanelen op het dak gemonteerd zijn of los op het dak staan. Heb je een huurwoning en alleen een  inboedelverzekering? Dan is de kans groot dat de zonnepanelen niet gedekt zijn.

Wel of niet zonnepanelen extra verzekeren?

Premies van een zonnepanelen verzekering zijn vrij duur. Ze dekken dan wel praktisch alles aan uw zonnepanelen. Denk aan diefstal zonder inbraakschade of schade bij natuurrampen. Ook dekken ze het productieverlies bij uitval van de zonnepanelen.

Wij van ABC Zonnepanelen helpen u graag

Komt u er niet uit met uw opstalverzekering of wilt u precies weten wat u moet uitleggen aan uw verzekeraar? Bij ABC Zonnepanelen bieden we altijd vrijblijvend advies aan. Neem contact op met onze helpdesk. Stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Financieel