Offerte aanvragen

Krijg ik subsidie op zonnepanelen in 2022?

Subsidie zonnepanelen 2022

Er zijn in Nederland verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken. We geven u graag een overzicht van de belangrijkste regelingen.

BTW op zonnepanelen terugvragen

Zowel particulieren als bedrijven kunnen de btw over de aankoop en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. Voor zowel de aanschaf als de installatie krijgt u 21% btw terug. Dit maakt zonnepanelen dus 21% goedkoper! Als u uw zonnepanelen bij ABC Zonnepanelen koopt regelen wij de btw-teruggave. Daar hoeft u niet naar om te kijken!

De energiebespaarlening

De Energiebespaarlening biedt de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden energiebesparende investeringen in of aan uw huis te financieren. Als woningeigenaar kunt u de Energiebespaarlening afsluiten voor het aankopen en installeren van zonnepanelen. Voorwaarde voor de lening is dat u naast zonnepanelen nog minimaal één andere energiebesparende maatregel neemt.

U mag maximaal 75% van de lening besteden aan zonnepanelen. De overige 25% moet besteed worden aan een andere energiebesparende maatregel, zoals dakisolatie, hoogrendementsglas of een warmtepomp.

Lees hier meer over de Energiebespaarlening voor zonnepanelen.

Subsidie via gemeente of provincie

Sommige gemeentes en provincies stimuleren groene energie en geven subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen. Via de energiesubsidiewijzer gaat u na of u in aanmerking komt voor subsidie.

Regelingen voor zelfgeproduceerde stroom

Leveren uw zonnepanelen meer stroom op dan u verbruikt? Deze stroom kunt u aan het elektriciteitsnet leveren en daar krijgt u een vergoeding voor. Dit heet salderen. De salderingsregeling geldt tot 1 januari 2023. Vanaf 2023 wordt de regeling langzaam afgebouwd tot 2031.

Woont u in een appartementencomplex en overwegen jullie zonnepanelen te installeren? Ook voor jullie is er een subsidieregeling: de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking(SCE). Met deze regeling worden Verenigingen van Eigenaren en energiecoöperaties gestimuleerd om in coöperatief verband (afgebakend door postcodegebied) hernieuwbare elektriciteit door middel van zonne-energie, windenergie of waterkracht op te wekken. De volgende openstellingsperiode begint op 1 maart en duurt tot en met 1 december 2022. Tot 1 april 2026 zal er jaarlijks een nieuwe openstellingsperiode volgen. Het budget van 2022 bedraagt €150 miljoen en wordt verdeeld op volgorde van de binnengekomen aanvragen. Mocht dit budget op een dag overtekend raken, dan wordt er binnen die dag een loting gehouden die bepaalt welke aanvragen nog in aanmerking komen voor subsidie.

ABC zonnepanelen adviseert u graag

Er zijn verschillende manieren om uw zonnepanelen te financieren. Weet u niet goed welke manier het beste bij u past? Laat u adviseren door ABC Zonnepanelen. Wij helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0115 -72 99 98 of per mail via info@abczonnepanelen.nl

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Financieel