Offerte aanvragen

Kan ik met zonnepanelen zelfvoorzienend zijn?

Ja, het is mogelijk om door middel van zonnepanelen zelfvoorzienend te zijn.

Wat betekent zelfvoorzienend?

Wanneer jij een zelfvoorzienende woning hebt betekent dit dat je compleet onafhankelijk bent van aansluitingen op gas, elektriciteit en waterleidingen. Een zelfvoorzienende levensstijl vergt over het algemeen tijd, maar daar tegenover staat dat de kosten voor levensonderhoud extreem laag zijn.

Wat zijn de voordelen van zelfvoorzienend zijn

De kosten voor het opwekken van zonne-energie zijn de laatste jaren gedaald waardoor het voor een steeds bredere doelgroep interessant is om zonnepanelen aan te leggen. Door middel van de zonnepanelen kun je bijvoorbeeld een elektrische boiler opwarmen waardoor je warm water krijgt. Ook kun je er gemakkelijk jouw elektrische apparatuur opladen.

Eventuele nadelen

Wanneer het bewolkt is wekken de zonnepanelen minder energie en dus minder stroom op. Wanneer je zelfvoorzienend wilt zijn, ben je afhankelijk van de stroom van jouw zonnepanelen. Een back-up systeem is hiervoor essentieel, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het verbruik. Kies ervoor om dit systeem aan te schaffen zodat je volledig zelfvoorzienend kunt blijven. Wil je liever een andere oplossing? Dan kun je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij het elektriciteitsnet.

Neem contact met ons op

Wil jij weten wat zonnepanelen voor jouw zelfvoorzienende woning kan betekenen? Wij denken graag met je mee! Kom met ons in contact, we denken graag met je mee. We zullen je deskundig advies geven waardoor jij de beste keuzes kunt gaan maken. Stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl. Ons team staat voor je klaar.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Financieel