Offerte aanvragen

Hoeveel energie levert een zonnepaneel op?

Hoeveel één zonnepaneel oplevert, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan bijvoorbeeld de stand van uw dak, de helling van uw dak, waar in Nederland u woont en in welke omgeving u woont. Dit zijn maar een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden voordat er uitgerekend kan worden wat één zonnepaneel oplevert.

Wat leveren zonnepanelen op in de ideale situatie?

Wanneer er veel zonne-uren zijn en de invalshoek goed is, is dit in combinatie met hoge temperaturen een ideale situatie om energie op te wekken. Om dit over heel Nederland uit te spreken is lastig, omdat het westen van Nederland bijvoorbeeld al meer zonne-uren heeft dan het oosten. Ondanks dat, kan over het algemeen gesteld worden dat 1 Wp in Nederland een opbrengst heeft van circa 0,85 kWh per jaar.

Hoeveel levert een zonnepaneel op?

Met deze formule is het gemakkelijk uit te rekenen wat zonnepanelen opleveren:

(Wp van het zonnepaneel) x (de instralingsfactor voor Nederland van gemiddeld 0,85) = opbrengst in kWh

Tegenwoordig leveren de Monokristallijne en Polykristallijne zonnepanelen ongeveer 250 Wp en meer op. Als dit vermenigvuldigd wordt met 0,85 kunt u uitrekenen hoeveel kWh dit per zonnepaneel is.

We bieden u ook meer uitleg over deze formule en toelichting over het  verbruik van een gemiddeld gezin in Nederland om u een beter beeld te geven van de waarde van de energie van uw zonnepanelen.

Vraag het ABC Zonnepanelen

Wilt u meer weten over het vermogen van uw zonnepanelen of weet u niet hoeveel Wp uw zonnepanelen produceren? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk. Bij ABC Zonnepanelen helpen wij u graag! Stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Financieel