Offerte aanvragen

Hoeveel elektriciteit verbruikt een gemiddeld gezin?

Het gemiddelde energieverbruik van een gezin is afhankelijk van de woning, het aantal gezinsleden en welk energielabel de woning heeft. Er is daarom een berekening gemaakt die uitrekent wat een gemiddeld gezin in Nederland aan energie verbruikt.

Wat een gemiddeld gezin verbruikt

Het gemiddeld energieverbruik in Nederland ligt rond de 3.500 kWh elektriciteit en 1.500 m³ gas per jaar. Het energieverbruik verschilt enorm per type woning en gezinssamenstelling. Eén persoon verbruikt immers minder elektriciteit dan een gezin met drie kinderen en er wordt in een vrijstaande woning natuurlijk gemiddeld meer gas verbruikt dan in een appartement. Ook is isolatie een erg belangrijke factor. Woningen die voor het jaar 1976 zijn gebouwd zijn voorzien van weinig tot geen isolatie, waardoor het energieverbruik vaak hoger ligt dan het gemiddeld energieverbruik.

Neem contact op met onze helpdesk

Wilt u een indicatie van het energieverbruik van uw gezin? Of weet u nu wat uw gezin verbruikt en heeft u interesse in zonnepanelen? Bij ABC Zonnepanelen kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk.

Komt u er niet uit met uw zorgverzekering of wilt u precies weten wat u moet uitleggen aan uw zorgverzekeraar? Bij ABC Zonnepanelen bieden we altijd vrijblijvend advies aan. Neem contact op met onze helpdesk. Bij ABC Zonnepanelen helpen wij u graag! Stuur uw vraag per mail naar info@abczonnepanelen.nl.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Andere vragen in de categorie Financieel